Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Miercuri, 15 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

29 Iunie 2020
Vizualizari: 143
Comentează add

LE SOIR: Aproximativ 300 de cazuri noi în apropiere de Beijing, în mai puțin de două săptămâni, alimentează temerile legate de un al doilea val de contaminări.

China izolează o jumătate de milion de oameni

sergiu-stet

  Foto: Arhivă/captură youtube.com

China a izolat aproape jumătate de milion de oameni duminică, 28 iunie, în apropierea capitalei Beijing, afectată de la jumătatea lunii iunie de o revenire a bolii Covid-19, situaţie pe care autoritățile o consideră în continuare "gravă și complexă". Țara asiatică controla în mare parte epidemia.

Dar apariția a aproximativ 300 de cazuri noi în oraș în mai puțin de două săptămâni alimentează temerile legate de un al doilea val de contaminări.

Primăria a lansat deja o vastă campanie de screening, a închis școlile şi le-a cerut locuitorilor Beijingului să nu părăsească capitala și au izolat câteva mii de oameni din zone rezidențiale considerate a fi în pericol.
 
Autoritățile locale au anunțat duminică închiderea cantonului Anxin, situat la 60 de kilometri sud de Beijing, în provincia Hebei (nord). Unsprezece cazuri legate de recidiva epidemiei de la Beijing au fost identificate acolo, potrivit ziarului semi-oficial "Global Times".
 
O singură persoană dintr-o familie va avea acum voie să iasă o dată pe zi pentru a cumpăra mâncare și medicamente.
 
Ministerul chinez al Sănătăţii a declarat duminică că au fost 14 noi cazuri locale la Beijing în ultimele 24 de ore, ceea ce a dus la un total de 311 de la începutul recidivării epidemiei. Focarul a fost detectat în Xinfadi, o piață angro din sudul orașului. Aceasta aprovizionează majoritatea supermarketurilor și restaurantelor capitalei cu produse proaspete.
 
Depistarea cazurilor este încă în plină desfășurare şi îi vizează pe cei care au vizitat piața, angajații restaurantelor, pe cei care livrează produsele și pe cei din zonele rezidențiale considerate a fi în pericol.
 
În total, din 8,3 milioane de probe prelevate până acum, 7,7 milioane au fost deja testate, a anunțat primăria, duminică.
Pe 19 iunie, un înalt oficial al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din China a afirmat că noul focar de contaminare este acum "sub control", dar că Beijingul va continua să înregistreze noi cazuri.
 
 
 Traducerea: Rodezia Costea/RADOR
 

Etichete AnxinChinacoronavirusHebei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live