Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CALENDAR CULTURAL Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

14 Februarie 2020
Vizualizari: 408
Comentează add

Agricultorii spanioli au blocat autostrăzi şi oraşe, protestând faţă de preţurile prea mici ale fructelor şi legumelor.

Mii de agricultori spanioli au ieşit în stradă cerând „preţuri juste”

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Foto: Arhivă

Mii de agricultori spanioli au ieşit în stradă pentru a cere preţuri juste. Ei au blocat autostrăzi şi oraşe, protestând faţă de preţurile prea mici ale fructelor şi legumelor.

Liderii asociaţiilor de profil spun că legea lanţului alimentar trebuie modificată, în sensul stabilirii unor preţuri de referinţă, care să acopere costurile de producţie. 

Sute de tractoare au blocat centrul orașului Valencia și mai multe autostrăzi din toate regiunile la manifestațiile desfășurate sub lozinca " Ajunge cu înşelarea agricultorilor".

Aceștia revendică prețuri mai bune pentru produsele lor și un control din partea autorităților privind lanțul alimentar, în cadrul căruia supermarketurile vând fructele și legumele sub prețul de producție.

Agricultorii mai cer majorarea fondurilor pentru asigurări, depozite pentru perioadele de criză, controale fitosanitare și ale contractelor de muncă pentru țările exportatoare, precum și analizarea acordurilor comerciale cu alte țări ale căror produse înseamnă concurență neloială.

Apicultorii au cerut și ei măsuri împotriva dăunătorilor, iar fermierii au solicitat sprijin împotriva atacurilor din partea urșilor și a lupilor asupra turmelor.

Guvernul a anunțat că va aplica de urgență măsuri de corectare a subvențiilor, coborând plafonul de zile lucrate pentru obținerea acestora din cauza grevei situații meteorologice din ultimele luni. Precipitațiile abundente au distrus culturi întregi.

Agricultorii s-au arătat nemulțumiți și de faptul că liderii lor au fost convocați la o reuniune la guvern, care ulterior a fost anulată.


Etichete spaniaagricultoriprotest

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live