Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Alegeri locale 2020. Mesaje electorale Luni, 21 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Nicu Popescu

14 Februarie 2020
Vizualizari: 2437
Comentează add

În acest weekend, personalităţi de prim rang ale politicii mondiale sunt aşteptate să participe la Conferinţa de securitate de la München.

Începe Conferinţa de securitate de la München

nicu-popescu

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană. Foto: Agerpres.

În acest weekend, personalităţi de prim rang ale politicii mondiale sunt aşteptate să participe la Conferinţa de securitate de la München.

Aproximativ 35 de şefi de stat şi de guvern şi-au anunţat prezenţa la acest forum anual, organizat în sudul Germaniei, ale cărui lucrări vor debuta astăzi.

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, i-a vorbit colegului RRA, Nicu Popescu, despre importanţa acestei reuniuni:


Mircea Geoană: Vom folosi această oportunitate pentru a întâlni și parteneri și lideri din întreaga lume, o întâlnire cu președintele Afganistanului, domnul Ghani, o întâlnire în premieră cu ministrul de externe chinez, în premieră vorbesc la nivel înalt, între NATO și China, vom avea întâlniri cu delegațiile Congresului american - sunt două delegaţii foarte masive, conduse de lideri importanţi din Congresul american, delegaţii bipartizane, democrați și republicani, republicani şi democraţi, vom avea şi angajamente publice importante, ne vom întâlni bineînţeles şi cu delegaţia României, care va fi prezentă acolo. Deci trei zile de muncă, trei zile, în care vom asculta cu atenție discursurile liderilor cei mai importanţi, ministrul de externe Lavrov va fi acolo, preşedintele Macron va fi acolo, preşedintele Germaniei va fi acolo. Este într-adevăr o întâlnire de maximă importanţă şi mă bucur că Alianţa Atlantică este reprezentată la nivelul cel mai înalt.


Realizator: România este reprezentată de premierul Ludovic Orban, ministrul apărării, Nicolae Ciucă, şi ministrul de externe, Bogdan Aurescu.


Etichete exclusiv radioConferinţa de securitate de la Münchennatomircea geoana

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live