Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

14 Februarie 2020
Vizualizari: 346
Comentează add

În România numărul îmbolnăvirilor de gripă continuă să crească, iar medicii avertizează că tendinţa se va menţine şi în perioada următoare.

34 de decese din cauza gripei în România

florin-lepadatu

 

În România numărul îmbolnăvirilor de gripă continuă să crească, iar medicii avertizează că tendinţa se va menţine şi în perioada următoare.

Până acum, sunt aproape o mie de cazuri confirmate de analize de laborator şi 34 de decese.

În judeţul Vaslui două persoane au murit din cauza gripei şi niciunul dintre bolnavi nu era imunizat antigripal, deşi stocurile de vaccin sunt suficiente.

Din acest motiv, medicii de familie nici nu au mai solicitat suplimentarea acestora, după cum transmite corespondentul RRA, Alina Darie: "Din cauza gripei de tip A în judeţul Vaslui s-a înregistrat, de la începutul anului, al doilea deces.

La finele lunii ianuarie, o fetiţă de 11 luni nevaccinată antigripal a decedat, iar recent o femeie în vârstă de 88 de ani, de asemenea neimunizată, dar şi cu alte afecţiuni, a decedat la Spitalul "Elena Beldiman" din Bârlad.

Direcţia de Sănătate Publică Vaslui constată o creştere, de la o săptămână la alta, a numărului de persoane diagnosticate cu gripă, în prezent ajungându-se la 54 de cazuri, dintre care 40 au necesitat internare de ugenţă.

Medicii au constatat că niciuna dintre persoanele bolnave nu fusese vaccinată împotriva gripei.

În ceea ce priveşte vaccinul antigripal, în prezent, în judeţ mai sunt disponibile doar 133 de doze, din cele aproape 38.000 primite de la Ministerul Sănătăţii, la începutul sezonului rece."


Etichete gripăspitalbolnavi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live