Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Luni, 03 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Decembrie 2019
Vizualizari: 397
Comentează add

Testele PISA nu arată neapărat ceea ce ştiu elevii, ci cum reuşesc să aplice cunoştinţele în situaţii concrete de viaţă.

România "are cele mai slabe rezultate din ultimii 9 ani la testele PISA"

radiojurnal

Foto Agerpres

Elevii români au obţinut rezultatele cele mai slabe din ultimii nouă ani la testele PISA - o evaluare care pune accent pe competenţele necesare pentru viaţa personală, socială sau pentru integrarea pe piaţa muncii.

Cu alte cuvinte, testele nu arată neapărat ceea ce ştiu elevii, ci cum reuşesc să aplice cunoştinţele în situaţii concrete de viaţă.

Rezultatele publicate astăzi sunt de la testarea făcută în 2018.


Reporter: Constanţa Comănici - Ţara noastră ocupă locul 47 din 79 în acest clasament și față de anii anteriori cifrele sunt în scădere. Calificativele arată că gradul de analfabetism funcțional este la cote maxime. 44% dintre elevi nu înțeleg ce citesc.

La matematică nu s-au descurcat cu operații aritmetice de bază.

Spre exemplu, nu au reușit să compare distanța totală a două rute alternative sau să convertească prețuri din lei în valută.

Asia a strălucit încă odată în clasamentul PISA, China și Singapore ocupând primele două locuri în acest studiu de referință din domeniul sistemelor de educație din lumea întreagă, fiind urmate de Estonia și Canada.

Anumite țări, precum Polonia sau Portugalia, au progresat datorită eforturilor speciale făcute pentru perfecționarea profesorilor.

La polul opus, pe ultimele locuri, se situează Republica Dominicană, Filipine și Spania.

Raportul mai arată că nevoile educative ale adolescenților de 15 ani s-au modificată odată cu apariția telefoanelor inteligente și că profesorii trebuie să facă față provocării inteligenței artificiale.

Testele PISA se organizează în țări din toată lumea și sunt realizate după modele de exerciții interdisciplinare.


Etichete romaniaelevitestele pisarezultate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live