Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ Luni, 03 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Decembrie 2019
Vizualizari: 313
Comentează add

Secretariatul General al Guvernului, prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, a lansat astăzi oficial proiectul cu aplicare naţională dedicat dezvoltării durabile a României.

Strategie naţională "orientată către cetăţean"

radiojurnal

Arhivă Foto: Wikipedia.org.

Secretariatul General al Guvernului, prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, a lansat astăzi oficial proiectul cu aplicare naţională dedicat dezvoltării durabile a României.

Acesta se va desfăşura pe o perioadă de 3 ani, iar primele acţiuni au avut loc încă din luna august. Valoarea proiectului este de 5 milioane de euro, asiguraţi din fonduri europene nerambursabile.

Coordonatorul Departamentului, László Borbély, a declarat că începând din 2021, bugetul României va fi elaborat şi pe baza indicatorilor de dezvoltare durabilă.

László Borbély: Până în 2022, va trebui să avem acea reţea interinstituţională care să asigure funcţionarea implementării, care este nu numai Comitetul Interdepartamental, care s-a înfiinţat, ci un Consiliu Consultativ format din înţelepţii neamului - 34 de oameni, 17 comisii, care sper că şi vor funcţiona pe diferite domenii. O altă ţintă este un plan de acţiune care se va finaliza până la jumătatea anului viitor şi, care, va trasa acei indicatori şi acele elemente de care trebuie să ţină cont România până în 2030. Noi, până în anul viitor vom finaliza indicatorii de dezvoltare durabilă şi, atunci, concret, de exemplu, una din ţintele acestui proiect este ca, începând din 2021, bugetul României să fie elaborat şi pe baza acestor indicatori şi acestori percepte de dezvoltare durabilă.

Strategia naţională susţine dezvoltarea României pe trei piloni principali - economic, social şi de mediu - şi este orientată către cetăţean.


Etichete strategienationalcetateni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live