Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Duminică, 31 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

2 Decembrie 2019
Vizualizari: 308
Comentează add

Săptămâna trecută, Turcia a refuzat să sprijine planul NATO pentru ţările baltice şi Polonia până când va obţine mai mult sprijin în lupta sa împotriva miliţiei kurde siriene YPG.

"Turcia nu şantajează NATO"

sergiu-stet

  Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.           Foto: Arhivă.

Turcia nu şantajează NATO cu respingerea planului de apărare pentru ţările baltice şi Polonia şi are drepturi depline de veto în cadrul Alianţei, au declarat luni surse turceşti din securitate.
 
Reuters aminteşte că săptămâna trecută, Turcia a refuzat să sprijine planul NATO pentru ţările baltice şi Polonia până când va obţine mai mult sprijin în lupta sa împotriva miliţiei kurde siriene YPG, considerată de Ankara drept o organizaţie teroristă.
 
"NATO este o instituţie în cadrul căreia Turcia are dreptul deplin de veto, atât politic, cât şi militar. În plus, există proceduri. Nu există ca Turcia să şantajeze - o asemenea declaraţie este inacceptabilă", subliniază sursele citate.
 
Tot săptămâna trecută, surse diplomatice au declarat pentru Reuters că Turcia "îi ia ostatici pe est-europeni" blocând aprobarea planului militar. 

Etichete TurciaNATOYPG

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live