Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

8 Noiembrie 2019
Vizualizari: 971
Comentează add

În respectivul dosar, care a fost deschis în urmă cu doi ani, guvernul de la Kiev acuză Moscova că a încălcat Convenţia ONU finanţând terorismul în estul Ucrainei.

Curtea Internaţională de Justiţie va judeca un dosar Ucraina vs. Rusia

sergiu-stet

  Foto: Arhivă.

Curtea Internaţională de Justiţie, care instrumentează dispute între state, a deciz vineri, 8 noiembrie, că are jurisdicţie şi poate audia procesul intentat de Ucraina împotriva Rusiei, pe care o acuză de sprijinirea separatiştilor pro-ruşi din estul Ucrainei.

Conform Reuters, instanţa a respins apelurile Moscovei de a respinge cazul. Citind rezumatul hotărârii, preşedintele curţii, judecătorul Abdulqawi Yusuf a declarat că au fost întrunite condiţiile necesare pentru audierea dosarului. 

Corespondentul BBC aminteşte că în dosar, care a fost deschis în urmă cu doi ani, guvernul de la Kiev acuză Moscova că a încălcat Convenţia ONU finanţând terorismul în estul Ucrainei şi discriminând tătarii din peninsula Crimeea.

Rusia a argumentat că Ucraina nu poate invoca jurisdicţia Curţii Internaţionale de Justiţie şi că Kievul urmăreşte să obţină o hotărâre cu privire la legalitatea anexării Crimeei.


Etichete Curtea Internaţională de JustiţieAbdulqawi YusufRusiaUcrainaDonbas

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live