Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Marţi, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

8 Noiembrie 2019
Vizualizari: 372
Comentează add

Poliţia din Hong Kong a făcut apel la calm după decesul tânărului protestatar.

Un student rănit în protestele din Hong Kong a decedat la spital

sergiu-stet

 Proteste în Hong Kong. Foto: Agerpres/EPA.

Autorităţile din Hong Kong au afirmat că studentul care a fost rănit grav în urma unei căderi, în timpul protestelor de la finalul sptămânii, a decedat.

Chow Tsz-lok era student în anul doi. Conform BBC, nu este cunoscut motivul pentru care el a căzut de la etajul trei la etajul doi al unei parcări, la primele ore ale zilei de luni.

La acel moment, zeci de poliţişti se apropiau, trăgând cu gaze lacrimogene în parcare şi în zonele din apropiere, pentru a dispersa protestatarii. Studentul de 22 de ani a suferit o traumă cerebrală gravă şi a intrat în comă.

Operaţiile efectuate în spital nu au reuşit să oprească inflamarea creierului şi, în final, tânărul a decedat în urma unui atac de cord. Paramedicii au afirmat că le-a luat 19 minute să ajungă la protestatarul rănit din cauza congestiei traficului, pe care activiştii au pus-o pe seama poliţiei.

Poliţia din Hong Kong a făcut apel la calm. Activiştii au cerut ca investigaţia asupra accidentului să aibă loc într-un tribunal deschis, ca reacţie la rapoartele care susţin că tânărul încerca să scape de gazele lacrimogene trase de poliţie. Activiştii au cerut organizarea de demonstraţii şi acţiuni de comemorare în cursul zilei de vineri.

"Facem apel către cetăţeni de a rămâne calmi şi raţionali. Facem apel către cetăţeni de a furniza poliţiei orice informaţie care ar putea fi utilă, pentru a putea afla adevărul cât mai curând posibil", a declarat o reprezentantă a poliţiei din Hong Kong.


Etichete Hong KongChow Tsz-lokprotestedeces

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live