Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

8 Noiembrie 2019
Vizualizari: 279
Comentează add

Creşterea economică la nivelul Uniunii Europene continuă pentru al şaptelea an consecutiv, iar tendinţa se va menţine şi în următorii doi ani.

Creşterea economică la nivelul Uniunii Europene continuă

florin-lepadatu

 Foto arhivă

Creşterea economică la nivelul Uniunii Europene continuă pentru al şaptelea an consecutiv, iar tendinţa se va menţine şi în următorii doi ani, chiar dacă se înregistrează o încetinire, potrivit prognozei economice de toamnă lansate de Comisia Europeană.

Corespondenţă din Bruxelles, reporter Amalia Bojescu: "Oficialii europeni spun că, până acum, economia europeană a demonstrat rezilienţă în contextul unui mediu extern mai puţin favorabil.

Creşterea economică a continuat, crearea de locuri de muncă a fost puternică, iar cererea internă mare.

Pierre Moscovici, comisarul pentru afaceri economice: "Am putea spune că elementele fundamentale ale economiei europene rămân solide şi în 2019 şi în anii următori.

Vor fi ani de creştere în toate ţările din zona euro.

Piaţa forţei de muncă s-a îmbunătăţit.

Şomajul se află la cel mai scăzut nivel de la începutul secolului.

Creşterea va rămâne moderată, dar pozitivă în toate statele membre."

Comisia Europeană atrage, însă, atenţia că pe viitor este posibil ca statele membre să se confrunte cu unele dificultăţi legate de conflicte comerciale, tensiuni geopolitice crescânde, deficienţe persistente în industria prelucrătoare şi Brexit.

Totodată, executivul comunitar recomandă ţărilor cu niveluri ridicate ale datoriei publice să aplice politici bugetare prudente."

În ceea ce priveşte România, se estimează că ritmul creşterii economice se va reduce, fiind de 4,1% anul acesta, 3,6% anul viitor şi 3,3% în 2021.

Majorările de pensii şi de salarii vor duce, totodată, la o creştere semnificativă a deficitului, de la 3% în 2018 la 4,4% anul viitor şi 6,1% în 2021.


Etichete UECE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live