Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Joi, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

11 Septembrie 2019
Vizualizari: 274
Comentează add

Un procuror din Caracal şi trei poliţişti au fost puşi sub acuzare pentru abuz în serviciu de Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie în dosarul "Alexandra Măceşanu"

Un procuror din Caracal şi trei poliţişti, puşi sub acuzare

florin-lepadatu

 

Un procuror din Caracal şi trei poliţişti au fost puşi sub acuzare pentru abuz în serviciu de Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie în dosarul "Alexandra Măceşanu". 

 
De asemenea, mai mulţi procurori sunt cercetaţi disciplinar de Inspecţia Judiciară, pentru comunicările publice făcute în cazul Caracal. 
 
Reporter Nicoleta Stoian: "Procurorul Cristian Ovidiu Popescu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, este acuzat că nu a dispus pătrunderea organelor de poliţie în locuinţa lui Gheorghe Dincă în noaptea de 25 spre 26 iulie, în căutarea Alexandrei Măceşanu, decât la ora 6:00 dimineaţa, deşi obţinuse mandat de percheziţie cu trei ore mai devreme. 
 
Cei trei poliţişti puşi sub urmărire penală sunt şefa Secţiei de Poliţie Rurală Osica de Sus şi doi oameni ai legii de la postul din Dobrosloveni. 
 
Cu o seară mai devreme - susţin procurorii - atunci când tatăl Alexandrei a semnalat dispariţia fetei, aceştia nu ar fi consemnat sesizarea, nu ar fi dispus deplasarea unei echipe operative la faţa locului şi nu ar fi procedat la căutarea minorei. 
 
Practic, deşi sesizate, organele de poliţie nu au întreprins nimic timp de o noapte întreagă,pentru găsirea adolescentei. 
 
Pe de altă parte, potrivit unui comunicat al Inspecţiei Judiciare, cinci procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti, de la DNA - structura centrală şi de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal sunt cercetaţi disciplinar pentru comunicările publice pe care le-au făcut. 
 
În cuprinsul acestora au fost identificate atât informaţii inexacte, cât şi date confidenţiale."

Etichete Caracal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live