Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA IERNII Marţi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

11 Septembrie 2019
Vizualizari: 273
Comentează add

Liga Arabă a denunţat marţi noaptea planul premierului israelian, Benjamin Netanyahu, de a anexa Valea Iordanului.

Liga Arabă a denunţat planul premierului israelian

florin-lepadatu

 

Liga Arabă a denunţat marţi noaptea planul premierului israelian, Benjamin Netanyahu, de a anexa Valea Iordanului, care face parte din Cisiordania, în cazul în care va fi ales premier. 

 
Într-o declaraţie adoptată după o reuniune la Cairo, miniştrii de externe ai statele arabe au catalogat intenţia lui Benjamin Netanyahu drept "o evoluţie periculoasă" şi o "nouă agresiune israeliană". 
 
Şi premierul Autorităţii Palestiniene de la Ramallah, Mohammad Shtayyeh, a reacţionat la declaraţiile de marţi ale premierului israelian şi a atras atenţia că vor fi consecinţe negative dacă vor fi anexate anumite sectoare din Cisiordania.
 
 Corespondenţă din Ierusalim, reporter Dragoş Ciocîrlan: "Premierul Benjamin Netanyahu promite suveranitatea israeliană prin anexarea teritoriilor coloniilor din Iudeea şi Samaria dacă va fi reales şi că va începe anexarea cu aşezările din Valea Iordanului. 
 
El a declarat că măsura va fi luată în coordonare cu Administraţia americană. 
 
Netanyahu a afirmat că preşedintele Donald Trump intenţionează să anunţe planul său de pace pentru Orientul Mijlociu după alegerile legislative din Israel din 17 septembrie. 
 
E o oportunitate istorică, a precizat Netanyahu, într-un discurs la Ramat Gan şi a promis că palestinienii îşi vor păstra totala libertate de circulaţie.
 
 Netanyahu a avertizat că în situaţia în care nu va câştiga alegerile, Partidul Albastru-Alb al lui Gantz şi Lapid nu va lua astfel de măsuri şi pretinde că cei doi nu vor fi capabili să gestioneze planul Administraţiei Trump. 
 
Liderii Partidului Albastru-Alb au reacţionat la declaraţia premierului afirmând că locuitorii din Valea Iordanului nu sunt actori în filmul propagandei lui Netanyahu.
 
 Palestinienii au condamnat ferm declaraţia premierului israelian referitoare la extinderea suveranităţii asupra anumitor sectoare din Cisiordania.
 
 "Netanyahu distruge procesul de pace", a afirmat premierul palestinian în cadrul unei întrevederi la Ramallah cu consulul general al Spaniei la Ierusalim."

Etichete Benjamin Netanyahu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live