Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

14 August 2019
Vizualizari: 356
Comentează add

Aeroportul din Hong Kong şi-a reluat, miercuri, activitatea, după două zile în care acesta a fost blocat din cauza protestelor anti-guvernamentale.

Aeroportul din Hong Kong şi-a reluat activitatea

florin-lepadatu

 Beijing. Foto: Agerpres/AP.

Aeroportul din Hong Kong şi-a reluat, miercuri, activitatea, după două zile în care acesta a fost blocat din cauza protestelor anti-guvernamentale, care s-au extins în zona aeroportului în urmă cu câteva zile.

Manifestaţia de la aeroport a degenerat marţi, când au avut loc ciocniri între protestatari şi forţele de ordine.

Între timp, se vorbeşte tot mai mult de o intervenţie mai fermă a autorităţilor. 

Reporter Cătălin Gomboş: "Cinci persoane au fost reţinute în urma ciocnirilor din aeroport, iar conducerea acestuia a anunţat că are un ordin judecătoresc să îi operească pe protestatarii care afectează operaţiunile.

Protestele de la aeroport se înscriu în manifestaţiile mai ample care afectează Hong Kongul de mai bine de două luni.

Acestea s-au declanşat în urma adoptării unui proiect de lege care prevedea că persoanele arestate în Hong Kong pot fi judecate în China continentală.

Proiectul de lege a fost retras, însă manifestaţiile au continuat, în condiţiile în care demonstranţii se tem că Beijingul încearcă să impună un regim autoritar în această insulă, controlată până în 1997 de Marea Britanie.

După retragerea britanică, relaţia Beijingului cu Hong Kongul a fost reglementată de aşa-numitul acord "o ţară, două sisteme" care le-a permis locuitorilor insulei să îşi păstreze o serie de drepturi şi libertăţi care nu le sunt acordate şi celor din China continentală.

Manifestaţiile au generat cea mai severă criză de la preluarea Hong Kongului de către China şi, în ultimele două săptămâni, au devenit mai violente, astfel încât se vorbeşte tot mai insistent de o intervenţie a armatei chineze.

De altfel, în presa guvernamentală chineză sunt din ce în ce mai multe apeluri pentru fermitate, iar preşedintele american Donald Trump a declarat că Beijingul concentrează trupe la graniţă şi a lansat un apel la calm."


Etichete China

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live