Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

14 August 2019
Vizualizari: 389
Comentează add

Ca în fiecare an, înainte de Ziua Marinei, Forţele Navale Române aduc un omagiu eroilor care s-au jertfit pentru ţară.

Forţele Navale Române aduc un omagiu eroilor

florin-lepadatu

 Foto: Facebook.com/mapn.ro/.

Ca în fiecare an, înainte de Ziua Marinei, Forţele Navale Române aduc un omagiu eroilor care s-au jertfit pentru ţară.

La Constanţa, Mangalia şi Tulcea sunt programate miercuri o serie de ceremonii despre care ne vorbeşte acum corespondentul RRA, Sorin Cealera: "Militarii din Forţele Navale Române vor aduce astăzi în atenţia publicului faptele de vitejie şi de sacrificiu suprem făcut de marinarii care au luptat pe Dunăre şi pe mare în Războiul de Independenţă şi în cele două Războaie Mondiale.

La Constanţa, în prezenţa ministrului apărării naţionale, Gabriel Leş, se va desfăşura o ceremonie la Monumentul Crucea Marinarilor de pe faleză, începând cu ora 8:30.

Colonelul Corneliu Pavel, purtător de cuvânt al Forţele Navale Române: "Înainte de Ziua Marinei, în fiecare an aducem un pios omagiu celor care şi-au jertfit viaţa de-a lungul timpului şi îşi dorm somnul de veci în adâncul apelor.

Va fi organizată o ceremonie militară şi religioasă, de depunere coroane în cinstea eroilor marinari la Monumentul Crucea Marinarilor de pe faleza din Constanţa."

Ceremonii similare vor avea loc miercuri şi la Mangalia, la Monumentul Marinarului Eroi, de la ora 8:30, şi la Tulcea, la Cimitirul Eroilor, de la ora 10:00.

Ziua Marinei va fi sărbătorită joi, 15 august, prin exerciţii navale demonstrative şi ceremonii la Constanţa, Mangalia, Tulcea, Brăila, Galaţi şi Bucureşti.


Etichete Ziua Marinei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live