Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

12 Iulie 2019
Vizualizari: 229
Comentează add

Candidatura Ursulei von der Leyen pentru preşedinţia Comisiei Europene va fi supusă votului în plenul Parlamentului European săptămâna viitoare, pe 16 iulie.

Candidatura Ursulei von der Leyen pentru preşedinţia Comisiei Europene

florin-lepadatu

 Foto arhivă

Candidatura Ursulei von der Leyen pentru preşedinţia Comisiei Europene va fi supusă votului în plenul Parlamentului European săptămâna viitoare, pe 16 iulie.

Potrivit unui draft al agendei legislativului, dezbaterile pe marginea programului candidatului propus de Consiliul European vor avea loc în dimineaţa aceleiaşi zile.

În conferinţa preşedinţilor de joi nu s-a cerut amânarea votului pentru septembrie, în condiţiile în care există îngrijorări că Ursula von der Leyen nu are majoritatea necesară pentru a fi validată.

Ea a avut zilele acestea discuţii cu principalele grupuri politice pentru a obţine sprijinul legislativului şi este susţinută de popularii europeni.

În schimb, socialiştii şi liberalii condiţionează votul, între altele, de acordarea în viitoarea Comisie a funcţiei de prim-vicepreşedinte pentru Frans Timmermans şi Margarethe Vestager.

Verzii şi stânga europeană au anunţat că vor vota împotriva Ursulei von der Leyen, potrivit corespondentei RRA la Bruxelles, Amalia Bojescu. 


Etichete UECE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live