Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Marţi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

12 Iulie 2019
Vizualizari: 154
Comentează add

Monumentul dedicat Eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989, aflat în faţa Ministerului de Interne, din centrul Bucureştiului, este degradat şi mâzgalit cu graffiti.

Degradarea monumentelor

florin-lepadatu

 Foto arhivă

Monumentul dedicat Eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989, aflat în faţa Ministerului de Interne, din centrul Bucureştiului, este degradat şi mâzgalit cu graffiti, iar acestă situaţie a atras atenţia autorităţilor şi societăţii civile.

Grupul pentru Dialog Social a lansat joi o dezbatere pe această temă, în cursul căreia s-a discutat inclusiv despre o posibilă relocare a monumentului şi despre lansarea unui concurs pentru realizarea unuia nou.

Directorul Administraţiei Monumentelor din primaria capitalei, Oana Zaharia, a spus că municipalitatea a solicitat, în urmă cu un an de zile, Guvernului României preluarea în administrare a monumentului şi că se aşteaptă publicarea în Monitorul Oficial a Hotărârii în acest sens, pentru a se începe lucrările de reabilitare.

Ea a precizat că nu se pune, deocamdată, problema relocării.

Oana Zaharia: "În momentul în care îl avem în administrare putem să intervenim pentru a-l aduce la starea iniţială.

Personal consider că nu putem să ne asumăm relocarea unui monument relocat Eroilor Revoluţiei atâta timp cât are totuşi o istorie şi este împământănit în conştiinţa publică.

Au fost numeroase petiţii referitoare la starea de degradare a monumentului, din care eu am tras concluzia că totuşi oamenii îl iubesc şi îl vor într-o stare bună şi să fie în splendoarea lui acolo unde a fost amplasat."

A consemnat reporterul RRA, Atena Teognoste.


Etichete Revoluţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live