Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Marţi, 19 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

12 Iulie 2019
Vizualizari: 145
Comentează add

Fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă, care a fost luată cu forţa de la locuinţa unei foste asistente maternale, va rămâne la familia adoptivă, a decis joi Curtea de Apel Craiova.

Solicitarea procurorului general de revizuire a adopţiei, respinsă

florin-lepadatu

 Foto Gina Poenaru

Fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă, care a fost luată cu forţa de la locuinţa unei foste asistente maternale, va rămâne la familia adoptivă, a decis joi Curtea de Apel Craiova.

Între timp, procuroarea care a preluat-o pe fetiţă de la domiciliul asistentei maternale îşi păstrează funcţia, deşi este pusă sub urmărire penală pentru purtare abuzivă.

Gabriela Mitrovici ne oferă mai multe informaţii: "Curtea de Apel Craiova a respins cererea procurorului general de revizuire a adopţiei Sorinei, iar decizia este definitivă.

Săptămâna trecută, aceeaşi instanţă respinsese şi solicitarea lui Bogdan Licu de anulare a adopţiei.

În consecinţă, decizia iniţială prin care s-a încuviinţat adopţia internaţională este valabilă, iar fetiţa rămâne în continuare la părinţii adoptivi, un cuplu de români stabiliţi în Statele Unite.

Însă instanţele din România mai au pe rol, în acest moment, două solicitări legate de acest caz.

La Judecătoria Slatina urmează să se judece pe 20 iulie ordonanţa preşedinţială care să-i interzică Sorinei să iasă din ţară, solicitată de procurorul general, iar la Tribunalul Dolj are termen pe 27 iulie o cerere de revizuire a adopţiei depusă de familia asistentei maternale, care a crescut-o pe Sorina şi care ar dori ca fata să rămână la ea.

Între timp, procuroarea care a preluat-o brutal pe Sorina din casa asistentei maternale din Baia de Aramă a fost pusă sub urmărire penală pentru purtare abuzivă de către procurorii Secţiei speciale de investigare a magistraţilor.

Ea îşi păstrează însă funcţia, pentru că CSM a respins solicitarea de suspendare înaintată de Inspecţia Judiciară, care o cercetează disciplinar pe Maria Piţurcă."


Etichete Copiiadopţiiadopţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live