Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut (CONTINUARE) Joi, 02 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

15 Aprilie 2019
Vizualizari: 373
Comentează add

Uniunea Europeană este gata să înceapă imediat negocierile cu Statele Unite pentru eliminarea tarifelor comerciale, iar un acord ”ar putea fi convenit rapid”.

UE, ”pregătită de negocieri cu SUA” pentru eliminarea tarifelor comerciale

amalia-bojescu

Comisarul european pentru comerţ, Cecilia Malmström. Foto: ec.europa.eu.

Uniunea Europeană este gata să înceapă imediat negocierile cu Statele Unite pentru eliminarea tarifelor comerciale, iar un acord ar putea fi convenit rapid - a anunţat astăzi comisarul european pentru comerţ, Cecilia Malmström.

Consiliul Uniunii Europene a aprobat mandatul de negociere dintre cele două părţi pentru liberalizarea comerţului cu produse industriale şi evaluarea conformităţii în relaţia cu Statele Unite.

Directiva vizează toate produsele industriale, mai puțin pe cele agricole.

Comisarul european pentru comerț, Cecilia Malmström, spunea că va încerca să obțină o întâlnire cât mai curând posibil cu omologii săi, Comisia fiind hotărâtă să finalizeze acordurile în actualul mandat.

Cecilia Malmström: Este o decizie binevenită, care va contribui la relaxarea tensiunilor comerciale. Suntem gata să facem pași înainte și să începem negocierile formale pentru aceste două acorduri, care vor aduce beneficii cetățenilor și economiilor din ambele zone. Sunt convinsă că aceste înțelegeri vor fi câștigătoare, așa cum trebuie să fie orice parteneriat comercial.

Eliminarea taxelor vamale pentru produsele industriale și reducerea costurilor de evaluare a conformității a vor genera beneficii economice importante, prin creșterea comerțului bilateral și îmbunătățirea accesului pe piață, în special pentru întreprinderile mici și mijlocii, care sunt afectate în mod inegal de costurile introducerii unui produs pe piață.


Etichete negocierisuauetarife

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live