Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut (CONTINUARE) Joi, 02 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

15 Aprilie 2019
Vizualizari: 379
Comentează add

Conferinţă la Bucureşti dedicată discuţiilor privind adoptarea unei strategii europene pentru Asia Centrală.

Strategii europene pentru Asia Centrală

radu-dobritoiu

România a organizat la Bucureşti, în cadrul mandatului său de preşedinte al Consiliului Uniunii Europene, o conferinţă dedicată discuţiilor privind adoptarea unei strategii europene pentru Asia Centrală. Principalul obiectiv al strategiei Uniunii este dezvoltarea durabilă a ambelor regiuni, transmite redactorul Radio România Actualităţi, Carmen Gavrilă.

Redactor Carmen Gavrilă: Ministrul de externe, Teodor Meleşcanu, a declarat că România a dorit să ofere o platformă pentru discuţii aprofundate într-un moment important pentru Asia Centrală, în contextul adoptării noii strategii a Uniunii Europene pentru această regiune, o strategie care porneşte de la ideea de bază că ţările din zonă au devenit parteneri importanţi ai uniunii, inclusiv la capitolul conectivitate şi energie.

Teodor Meleşcanu: Principala noastră preocupare e consolidarea cooperării dintre parteneri, în scopul dezvoltării durabile în Asia Centrală, prin fructificarea coridoarelor de transport pentru îmbunătăţirea conectivităţii în sensul său larg.

Redactor Carmen Gavrilă: Strategia lasă loc pentru fiecare ţară din Asia Centrală să aleagă nivelul de profunzime al relaţiei cu Uniunea. În acest punct este vorba în special de chestiunea valorilor şi cât de mult doresc ţările din regiune să pună în aplicare reforme pentru consolidarea democraţiei, a drepturilor fundamentale, a statului de drept şi a independenţei justiţiei, dar şi să îşi modernizeze şi diversifice economiile. Strategia Uniunii pentru Asia Centrală prevede şi programe special gândite pentru aprofundarea cooperării regionale între ţările din Asia Centrală.

Transcriere RADOR.
 


Etichete Carmen GavrilaStrategie Europeana Asia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live