Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 07 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Popușoi, Radio Chișinău

15 Aprilie 2019
Vizualizari: 346
Comentează add

Potrivit legislaţiei, nedepunerea declarației de avere și interese personale constituie temeiuri pentru încetarea mandatului sau a raporturilor de muncă.

Declaraţiile de avere depuse de funcţionarii şi demnitarii din R. Moldova

cristina-popusoi-radio-chisinau

 Chișinău. Foto: Arhivă.

Aproape 58.000 de funcţionari publici şi demnitari din Republica Moldova au depus anul trecut declaraţii de avere şi interese. Reprezentanţii Autorităţii Naţionale de Integritate spun însă că instituţia nu are suficienţi inspectori care să verifice aceste documente.

Reprezentanţii Autorității Naționale de Integritate au anunțat într-o conferință de presă că pentru anul trecut au fost depuse cu 2.400 de declarații mai mult decât pentru 2017. Președinta ANI, Rodica Antoci, a calificat aceste rezultate drept un mare succes, menționând totuși ca autoritatea nu are suficienţi inspectori care să verifice declarațiile.

Alte 1.100 de persoane nu au depus declarația de avere și interese personale în termen. Reprezentanții ANI urmează să examineze fiecare caz și să stabilească dacă aceștia vor fi sancționați și în ce mod.

Expertul Ion Guzun, de la Centrul de Resurse Juridice, se întreabă dacă ANI poate verifica autenticitatea informațiilor incluse în acestea.

"Sunt foarte multe informații, când jurnaliştii de investigaţii arată de fapt că mai apar conflicte de interese care nu au fost declarate pe parcurs și vedeam că este o reacție câteodată limitată din partea autorităţii", spune Ion Guzun.

Potrivit legislaţiei, nedepunerea declarației de avere și interese personale constituie temeiuri pentru încetarea mandatului sau a raporturilor de muncă.


Etichete Rodica Antoci,Ion GuzunRepublica MoldovaavereintegritateChişinău

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live