Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINAL - continuare Luni, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

15 Martie 2019
Vizualizari: 311
Comentează add

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt informează că au fost stinse cele cinci focare de pestă porcină africană (PPA) din gospodăriile nonprofesionale.

Focare de pestă porcină africană stinse în Olt

radu-dobritoiu

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt informează că în această săptămână au fost stinse cele cinci focare de pestă porcină africană (PPA) din gospodăriile nonprofesionale din localităţile Rusăneşti şi Cilieni şi s-au ridicat măsurile sanitare veterinare specifice din zonele cu restricţii.

De la începutul anului 2019, pâna în prezent nu au mai fost confirmate focare de pestă porcina africană pe teritoriul judetului Olt, situaţia epidemiologica fiind staţionară. Reprezentanţii DSVSA Olt menţionează că achiziţia de porci în aceste localităţi se va face cu respectarea procedurilor din manualul operaţional pentru combaterea PPA, până la finalizarea procedurii de repopulare. Ulterior, proprietarii de exploataţii nonprofesionale care vor să achiziţioneze suine au obligaţia respectării legislaţiei sanitare veterinare, şi anume ca animalele să fie identificate cu crotalie auriculara, însoţite de documente legale (certificat sanitar veterinar pentru transport animale vii şi formular de mişcare), iar dacă se cumpără din alte judeţe trebuie obligatoriu solicitat aviz interjudeţean.

DSVSA Olt solicită în continuare sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea măsurilor întreprinse de autorităţi, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei. Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar de liberă practică împuternicit sau DSVSA Olt, informează corespondentul RRA Laura Stoican.
 


Etichete Pesta africanapesta porcina Oltpesta africana Olt

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live