Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA ŞI RADIO - continuare Duminică, 25 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

12 Februarie 2019
Vizualizari: 909
Comentează add

Reuniunea ECOFIN, cea de-a doua din timpul Preşedinţiei României la Consiliul UE, este prezidată de ministrul de finanţe, Eugen Teodorovici.

Reuniunea ECOFIN de la Bruxelles

amalia-bojescu

Miniştrii de finanţe din UE analizează la reuniuinea de azi de la Bruxelles o iniţiativă a Comisiei Europene privind combaterea spălării banilor.

Pe agendă se află şi eficientizarea politicii fiscale la nivel european.

Reuniunea ECOFIN, cea de-a doua din timpul Preşedinţiei României la Consiliul UE, este prezidată de ministrul de finanţe, Eugen Teodorovici.

Are mai multe informaţii corespondenta noastră Amalia Bojescu.


Reporter: Miniştrii de finanţe ai statelor membre ale blocului comunitar vor discuta pe marginea revizuirii arhitecturii de supraveghere financiară a UE, inclusiv în ceea ce priveşte măsurile de combatere a spălării banilor. Iniţiativa a fost propusă de Comisia Europeană în 2017 şi completată anul trecut, chiar dacă la nivel european există norme solide privind combaterea spălării banilor.

Consiliul va discuta de asemenea iniţiativa recentă a Comisiei privind trecerea la un proces decizional mai eficient şi democratic în cadrul politicii fiscale a UE.

Ministrul finanţelor publice, Eugen Teodorovici: Avem câteva puncte pe agendă importante, în primul rând, este un punct legat de sistemul de supraveghere financiară la nivel european şi aici o să adoptăm astăzi o poziţie comună a Consiliului, o poziţie vizavi de modul în care se reformează sistemul financiar vizavi de partea aceasta de supraveghere la nivel european, un al doilea aspect va fi o discuţie vizavi de o propunere a Comisiei Europene faţă de modul de vot în ceea ce priveşte taxele, posibila schimbare a sistemului de vot, acesta de unanimitate în ce priveşte taxele la nivel european.


Reporter: Executivul comunitar propune o foaie de parcurs pentru o tranziţie progresivă şi bine orientată în direcţia votului cu majoritate calificată în anumite domenii ale politicii fiscale a UE.

De asemenea, miniştrii vor trece în revistă stadiul negocierilor pentru bugetul UE pentru anul 2020.


Etichete Președinția României la Consiliul UEReuniunea ECOFIN de la Bruxelles

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live