Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 - continuare Joi, 18 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Roma

11 Februarie 2019
Vizualizari: 428
Comentează add

Ciobanii sunt nemulţumiţi de preţul mic care le este oferit pentru lapte, pe care numeroşi producători de produse lactate preferă să îl importe din alte ţări, inclusiv România.

Ciobanii din Sardinia, nemulţumiţi de preţul mic oferit pentru lapte

elena-postelnicu-roma

Crescătorii de oi şi capre din insula italiană Sardinia sunt nemulţumiţi de preţul mic care le este oferit pentru lapte, pe care numeroşi producători de produse lactate preferă să îl importe din alte ţări, inclusiv România.

'Dacă în cateva zile nu se va găsi o soluţie pentru sectorul nostru, vom bloca toată insula pe 24 februarie. În ziua alegerilor regionale nu va intra nimeni să voteze' - ameninţă păstorii din Sardinia, care de două zile protestează blocând navele cu lapte adus din străinătate în porturile din Cagliari şi Sassari.

În nordul insulei agricultorii au blocat camioane care transportau carne de porc din Franţa şi au aruncat o parte din încărcătură pe şosele, denunţând condiţiile nefavorabile în care sunt transportate alimentele destinate pieţei locale.

În sudul insulei, în schimb, tot în semn de protest, fermierii au vărsat sute de litri de lapte pe străzi, blocând circulaţia. Păstorii sunt revoltaţi de preţul foarte mic la care se cumpără laptele de capră şi de oaie, de 55 de cenţi/litru şi din cauza căruia ies în pierdere.

În plus, procesatorii şi producătorii de brânză din insulă preferă să importe laptele, inclusiv din România şi Bulgaria, deoarece este mai ieftin.


Etichete ciobanilaptepretprotest

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live