Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 - continuare Marţi, 25 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Ianuarie 2019
Vizualizari: 499
Comentează add

Ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, despre vizita Papei în România.

Papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai - 2 iunie

radiojurnal

 Papa Francisc. Foto: Agerpres.

Papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai - 2 iunie, când va ajunge de la Bucureşti, la Iaşi, la Blaj şi la Sanctuarul franciscan de la Şumuleu Ciuc.

Demersurile pentru realizarea acestei călătorii apostolice au fost făcute şi de Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun.

Suveranul Pontif se va întâlni, la Bucureşti, şi cu reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române - spune ambasadorul Petru Liviu Zăpârţan, care evidenţiază importanţa acestei întâlniri:


Petru Liviu Zăpârţan: Vizita Papei va însemna, fără îndoială, şi posibilitatea unui dialog cu Biserica Ortodoxă, biserica majoritară în România. Va fi şi o ocazie de a vedea că România este la confluenţa unor spaţii culturale extrem de diverse, spaţiul oriental, spaţiul occidental, spaţiul nordic, spaţiul sudic al Europei. În România se întâmplă o sinteză, o sinteză culturală, n-aş spune cu orgoliu, unică şi o sinteză culturală specifică, cea care dă identitate poporului român, o identitate pe care lumea trebuie să o cunoască.


Realizator: A transmis corespondentul nostru, Elena Postelnicu. La Bucureşti, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, şi-a exprimat bucuria că vizita a fost confirmată şi a evocat bunele relaţii dintre Biserica Ortodoxă Română şi cea Romano-Catolică.

Aceste relaţii au fost întărite, în 1999, de vizita Papei Ioan Paul al II-lea şi sunt acum reînnoite prin sosirea Papei Francisc - a mai spus Vasile Bănescu.


Etichete papa francisc vizita in romaniasfantul scaunambasadorul romaniei pe langa sfantul scaunborpetru liviu zapartan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live