Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 Marţi, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

6 Decembrie 2018
Vizualizari: 237
Comentează add

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, spune că Guvernul român este pregătit să preia, anul viitor, preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Guvernul român este pregătit să preia preşedinţia Consiliului UE

florin-lepadatu

 

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, spune că Guvernul român este pregătit să preia, anul viitor, preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Acest lucru se întâmplă într-un moment crucial pentru viitorul Europei, a mai spus miercuri Jean-Claude Juncker, după o întâlnire, la Bruxelles, cu premierul Viorica Dăncilă.

Oficialul european a adăugat că mai sunt divergenţe cu România privind statul de drept, dar că asta nu va influenţa preşedinţia Uniunii Europene.

La rândul său, Viorica Dăncilă a spus, din nou, că România îşi doreşte o preşedinţie ambiţioasă, într-o perioadă plină de provocări.

Corespondentul RRA Amalia Bojescu transmite: "Nu mai puţin de 257 de dosare trebuie gestionate, între care Brexit şi Cadrul Financiar Multianual, într-o perioadă relativ scurtă, de aproximativ patru luni, ţinând cont de campania electorală pentru europarlamentarele din mai anul viitor.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, spunea: "Guvernul român este bine pregătit pentru preşedinţie.

România are în faţă atribuţii extraordinar de dificile şi sunt convins că România va reuşi să finalizeze un număr mare de propuneri care sunt încă pe masa de lucru a Parlamentului şi Consiliului."

România îşi doreşte o preşedinţie ambiţioasă, pentru a duce la bun sfârşit cât mai multe dosare - spunea premierul român, Viorica Dăncilă: "România va avea rolul de mediator imparţial, facilitator de echilibru şi consens şi trebuie să obţină un consens în rândul statelor membre pe dosare importante.

Europa este divizată din acest punct de vedere şi nu va fi uşor să obţinem acest lucru."

România va continua să promoveze, în perioada mandatului, obiectivul strategic naţional de aderare la Spaţiul Schengen consolidat şi pe deplin funcţional, pentru ca cetăţenii români să beneficieze de avantajele liberei circulaţii.

În acest context, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a reiterat intenţia sa ca, până la finalul mandatului actualei Comisii Europene, România să devină membru al Spaţiului Schengen."


Etichete CEUEPE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live