Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Mari Concerte Luni, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

11 Octombrie 2018
Vizualizari: 338
Comentează add

T. Meleșcanu: România susține o reglementare cuprinzătoare, pașnică și durabilă a conflictului transnistrean, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a R. Moldova.

Reglementarea conflictului transnistrean, "o prioritate pentru România"

carmen-gavrila

Ministrul de externe  Teodor Meleșcanu. Foto: Agerpres.

România susține o reglementare cuprinzătoare, pașnică și durabilă a conflictului transnistrean, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, a declarat ministrul de Externe Teodor Melescanu, astazi, la intalnirea cu Franco Frattini, Reprezentant Special al Președinției în exercițiu a OSCE  pentru procesul de reglementare transnistreană, însoțit de noul șef al Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch.

Ministrul afacerilor externe s-a referit la înțelegerile recente, în cadrul așa-zisului ”Pachet Berlin Plus”, și a subliniat că România va continua să acorde o atenție specială monitorizării implementării angajamentelor legate de situația școlilor cu predare în grafia latină din regiunea transnistreană.

In discutie a fost si chestiunea retragerii forțelor militare străine aflate pe teritoriul Republicii Moldova fără consimțământul statului-gazdă.


Etichete osceteodor melescanuconflict transnistreanfranco frattini

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live