Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINAL Miercuri, 17 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Cealera, Constanța

11 Octombrie 2018
Vizualizari: 429
Comentează add

Proiect de promovare turistică a judeţului Constanţa, având în vedere organizarea de croaziere pe canalul Dunăre - Marea Neagră.

Proiect: Organizarea de croaziere pe canalul Dunăre - Marea Neagră

sorin-cealera-constanta

Foto: Arhivă.

Sezonul estival de anul viitor ar urma sa aducă o noutate în turismul din Constanţa.

Un proiect de promovare turistică a judeţului Constanţa, care are în vedere organizarea de croaziere pe canalul Dunăre - Marea Neagră, a fost demarat de  Administraţia Canalelor Navigabile.

Primele excursii ar urma să aibă loc la începutul verii lui 2019, transmite corespondentul RRA Sorin Cealera.


Reporter: Administraţia Canalelor Navigabile, împreună cu Consiliul Judeţean Constanţa şi Asociaţia Operatorilor din Turism lucrează la acest proiect a cărei finalitate este organizarea unor croaziere regulate de la ecluza Agigea la portul Murfatlar, de unde turiştii ar urma să fie preluaţi de autocare pentru a vizita obiective din judeţ, precum monumentul de la Adamclisi, bisericile de cretă de la Murfatlar, mănăstirile Dervent şi Sfântul Andrei.


Daniel Georgescu, directorul general al Administraţia Canalelor Navigabile: Noi avem o singură problemă, trebuie o dană specială pentru navele de pasageri dacă vin să acosteze, trebuie să le punem la dispoziţie buncheraj, să-şi ia apă, să poată să-şi facă provizia de alimente, câteva norme europene care ne cam îngrădesc la momentul ăsta.


Reporter: Vasul "Kaptan M", care face deja croaziere pe mare din portul Tomis în Mamaia, ar urma să fie la dispoziţia turiştilor de două ori pe săptămână, începând cu sfârşitul lunii mai a anului viitor. Voiajele pe canal vor fi comprimate la maximum o oră şi jumătate pentru ca vizitarea obiectivelor şi transporturilo turiştilor la hotel să se desfăşoare pe parcusul unei singure zile.


Etichete Proiect de promovare turistică a judeţului Constanţaorganizarea de croaziere pe canalul Dunăre - Marea Neagră

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live