Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DESCHIS IN WEEK-END Sâmbătă, 24 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Septembrie 2018
Vizualizari: 448
Comentează add

Comisarul european pentru dezvoltare regională, Corina Creţu, face apel la autorităţile române să-i trimită Comisiei Europene mari proiecte de infrastructură pentru transport.

Comisarul european Corina Creţu: Apel la autorităţile române

radiojurnal

  Comisarul european pentru politica regională, Corina Creţu foto: Arhivă

Comisarul european pentru dezvoltare regională, Corina Creţu, face apel la autorităţile române să-i trimită Comisiei Europene mari proiecte de infrastructură pentru transport, pentru a putea absorbi fondurile comunitare alocate acestui domeniu.

Ea a spus că sunt probleme în ceea ce priveşte capacitatea administrativă, nu s-a redus încă birocraţia, nici procedurile.

Transportul este un domeniu în care România a pierdut bani. Corina Creţu a declarat că ultimul proiect românesc important de infrastructură, care a ajuns pe masa comisarilor europeni, este cel legat de extinderea metroului din Bucureşti, de la Gara de Nord în zona Otopeni.

Corina Creţu: Ştiţi foarte bine că în 2007-2013, România a reuşit o rată de absorbţie de 20%, două miliarde s-au pierdut pe transport. Acum analizăm proiectul de metrou de la Gara de Nord la Otopeni, este un proiect pe care îl avem pe Programul Operaţional de Infrastructură Mare, depus de România şi aş vrea să spun că nu mai avem proiecte noi în afară de fazarea proiectelor de apă şi de canalizare.

Declaraţia comisarului european Corina Creţu a fost făcută în cadrul unui dialog public cu cetăţenii, la Facultatea de Studii Europene a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj.

La acest dialog a participat comisarul european pentru agricultură, Phil Hogan.

El a declarat că România poate primi ajutor suplimentar din partea Comisiei Europene pentru a limita efectele pestei porcine africane.

El a adăugat că autorităţile europene vor să se implice, deoarece pesta porcină africană nu este doar problema României.

Declaraţia comisarului european vine după ce în Belgia a fost semnalat primul focar de pestă porcină africană.

În opinia lui Phil Hogan, acest lucru arată că boala este răspândită în primul rând de oamenii care călătoresc, nu de animale.


Etichete comisarul european pentru dezvoltare regionalăCorina Creţuapel. transporturifonduri europene

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live