Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL * Meteo * Sport Luni, 22 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

12 Septembrie 2018
Vizualizari: 270
Comentează add

Protejarea graniţelor Uniunii Europene, politica externă a acesteia, Brexitul sau respectarea statului de drept sunt printre temele abordate de preşedintele Comisiei Europene.

Preşedintele CE, Jean-Claude Juncker - Discurs despre Starea Uniunii

amalia-bojescu

 Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Foto: ec.europa.eu.

Protejarea graniţelor Uniunii Europene, politica externă a acesteia, Brexitul sau respectarea statului de drept sunt printre temele abordate de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în discursul privind Starea Uniunii pe care l-a susţinut în Parlamentul European.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a pledat în discursul său pentru o Europă puternică şi unită, care îi poate proteja pe cetăţeni.

Suveranitatea europeană nu va fi dirijată niciodată împotriva altora. Europa trebuie să rămână un continent deschis, mai spunea şeful Executivului comunitar, care a adăugat că trebuie făcute mai multe eforturi pentru a defini atitudinea Uniunii Europene faţă de Balcanii de Vest.

Jean-Claude Juncker a vorbit în faţa eurodeputaţilor despre responsabilitate în protejarea graniţelor Uniunii Europene şi despre construirea unui nou parteneriat cu Africa, o nouă alianţă pentru instituţii şi locuri de muncă sustenabile.

În ceea ce priveşte Brexit, preşedintele Comisiei Europene a reamintit că Uniunea Europeană respectă decizia Marii Britanii, dar că această ţară nu va mai avea aceleaşi privilegii ca un stat membru, şi a subliniat din nou susţinerea pentru Irlanda, dar şi construirea unui parteneriat ambiţios între Uniune şi Marea Britanie.

Jean-Claude Juncker a vorbit în discursul său şi despre libertatea presei, care nu trebuie pusă sub semnul întrebării, dar şi despre respectarea statului de drept, fără a face însă referiri explicite. În opinia sa, deciziile privind politica externă trebuie luate prin majoritate calificată.

Jean-Claude Juncker a mai spus că îl îngrijorează dezacordurile dintre ţările membre şi crede că trebuie regăsite virtuţile compromisului, precizând că instituţia pe care o conduce se opune tuturor atacurilor asupra statului de drept.
 


Etichete Preşedintele CEJean-Claude Junckerdiscurs despre Starea Uniunii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live