Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA MINUT Miercuri, 24 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc

10 August 2018
Vizualizari: 287
Comentează add

În Statele Unite s-a anunţat înfiinţarea celei de-a şasea ramuri a forţelor americane armate, denumită "Forţa spaţială".

Înfiinţarea Forţei Spaţiale în SUA

doina-saiciuc

Vicepreşedintele SUA Mike Pence. Foto: defense.gov.

În Statele Unite s-a anunţat înfiinţarea celei de-a şasea ramuri a forţelor americane armate, denumită "Forţa spaţială".

Preşedintele Donald Trump vrea astfel să se asigure că Statele Unite vor domina spaţiul în viitor. Forţa Spaţială ar urma să devină operaţională până în 2020, dacă Congresul va aproba fondurile necesare - 8 miliarde de dolari.

Anunţul a fost făcut de vicepreşedintele Mike Pence, într-un discurs rostit la Pentagon.

Vicepreşedintele american a spus că ţări ca Rusia, China, Coreea de Nord şi Iranul urmăresc să aducă în spaţiu noi arme de război.

Se creează astfel pentru prima dată de la crearea Forţei Aeriene a SUA, după cel de-al Doilea Război Mondial, în 1947, un nou departament al SUA.

Mike Pence: A venit momentul să scriem următorul mare capitol în istoria forţelor noastre armate, pentru a ne pregăti pentru noul teren de luptă, unde cei mai buni şi bravi americani vor fi chemaţi să descurajeze şi să înfrângă o nouă generaţie de ameninţări la adresa naţiunii noastre. A venit timpul să creăm Forţa Spaţială a SUA.

Oficialii Casei Albe lucrează cu liderii securităţii naţionale pentru a stabili, până la sfârşitul anului, un comandament spaţial al SUA, un nou comandament de luptă condus de un general însărcinat cu apărarea spaţiului.

Pentagonul va crea un birou de achiziţii, menit să cumpere sateliţi şi să dezvolte o nouă tehnologie, pentru a câştiga viitoare războaie spaţiale.


Etichete Forţa SpaţialaSUAmike pence

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live