Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BUNA DIMINEATA, ROMANIA! - continuare Joi, 21 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Iulie 2018
Vizualizari: 330
Comentează add

La Bucureşti, noul procuror-şef interimar al DNA, Anca Jurma, şi-a preluat, astăzi, mandatul de la predecesoarea sa, Laura Codruţa Kövesi.

Noul procuror-şef al DNA, Anca Jurma, şi-a preluat mandatul

radiojurnal

La Bucureşti, noul procuror-şef interimar al DNA, Anca Jurma, şi-a preluat, astăzi, mandatul de la predecesoarea sa, Laura Codruţa Kövesi.

Într-o scurtă declaraţie de presă, la sediul DNA, ea a spus că va avea ca priorităţi combaterea corupţiei la nivel înalt cu respectarea normelor procedurale şi a drepturilor fundamentale ale cetăţenilor.

Anca Jurma a precizat că se va strădui să asigure un mandat echilibrat şi a subliniat reperele pe care DNA trebuie să-şi continue activitatea.

Anca Jurma: DNA va trebui să rămână în continuare o instituţie puternică, independentă şi relevantă atât timp cât România încă se confruntă cu fenomenul corupţiei. Acordăm o prioritate absolută resepectării normelor procedurale, standardelor europene şi internaţionale şi drepturilor fundamentale ale cetăţeanului.

La rândul său, procurorul general al României, Augustin Lazăr, a dat asigurări cu acest prilej că lupta împotriva corupţiei va continua cu fermitate şi va fi aplicată legislaţia în acest domeniu.

Augustin Lazăr: Lupta anticorupţie va continua cu fermitate. Aplicarea legislaţiei anticorupţie se va efectua în continuare în conformitate cu normele şi standardele internaţionale de eficacitate şi de apărare a drepturlor fundamentale.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a mai subliniat că Anca Jurma este un procuror cu foarte multă experienţă şi persoana potrivită pentru şefia DNA. De asemenea, el a afirmat că nu poate fi uitat faptul că motivele revocării Laurei Codruţa Kövesi de la conducerea DNA generează îngrijorare printre magistraţi în legătură cu independenţa lor.


Etichete procuror-şef al DNAAnca Jurmamandat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live