Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DESCHIS IN WEEK-END - continuare Sâmbătă, 20 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

13 Iunie 2018
Vizualizari: 755
Comentează add

Ministrul apărării Mihai Fifor l-a avansat pe caporalului clasa a III-a Petru Cosma pentru că şi-a sacrificat viaţa în încercarea de a salva un copil din apele mării.

Militar avansat post mortem pentru sacrificiul său

radu-dobritoiu

Ministrul apărării Mihai Fifor l-a avansat post-mortem pe caporalului clasa a III-a Petru Cosma pentru că şi-a sacrificat viaţa în încercarea de a salva un copil din apele mării.

Caporalului clasa a III-a Petru Cosma  s-a aflat în învoire legală duminică, 10 iunie, între orele 13.00 și 19.30, și nu s-a prezentat la unitate la expirarea perioadei de învoire. În timpul învoirii militarul şi-a sacrificat viaţa încercând să salveze viaţa unui copil care intrase în mare pe plaja Corbu.

Petru Cosma avea 47 de ani, era angajat M.Ap.N. din anul 1997 și era un veteran al teatrelor de operații, cu două misiuni executate în Irak și Afganistan.

Aflat în învoire pe parcursul exerciţiului militar la care participa, la Capul Midia, Petru Cosma a încercat să salveze de la înec  un copil. Caporalul s-a înecat în această încercare şi apele mării i-au adus astăzi cadavrul la ţărm.

După ce a fost declarat iniţial "dezertor", potrivit prevederilor militare, pentru că nu a mai revenit la exerciţiu, caporalul a fost declarat erou şi avansat astăzi post-mortem la gradul de sublocotenent în rezervă prin oridin de ministru.


Pe pagina sa de Facebook, ministrul Mihai Fifor declară despre caporalul clasa a III-a Petru Cosma:

"O veste tristă de la Constanța, după câteva zile de la dispariţie, marea a adus la mal trupul caporalului clasa a III-a Petru Cosma. Din păcate, cele mai negre temeri s-au confirmat.

Petru făcea parte dintr-un detașament dislocat de Batalionul 55 Apărare Antiaeriană din Dej la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia, unde desfășura, în această perioadă, activități de instruire cu trageri de luptă.

Avea 47 de ani, era angajat M.Ap.N. din anul 1997 și era un veteran al teatrelor de operații, cu două misiuni executate în Irak și Afganistan.

Am semnat astăzi Ordinul prin care l-am avansat post - mortem la gradul de sublocotenent, ca urmare a spiritului civic și de sacrificiu ieșite din comun, a curajului și respectului pentru semeni, manifestate în încercarea de salvare a unui copil, din păcate, cu preţul vieţii sale. Sublocotenentul Petru Cosma este un erou al Armatei Romaniei si il vom pretui astfel mereu.

Condoleanţe familiei si Dumnezeu să-l odihnească!"
 


Etichete Caporal Petru CosmaMihai Fifor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live