Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINAL - continuare Joi, 21 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

13 Iunie 2018
Vizualizari: 338
Comentează add

Respingerea de către Italia a navei cu migranţi reprezintă un mod de abordare "ruşinos", dar responsabilitatea revine Europei ca întreg, afirmă Înaltul Comisar ONU ptr. Refugiaţi.

ONU doreşte reforme în materie de azil în UE

radu-dobritoiu

Respingerea de către Italia a navei cu migranţi reprezintă un mod de abordare "ruşinos", dar responsabilitatea revine Europei ca întreg, a afirmat astăzi Înaltul Comisar ONU pentru Refugiaţi, Filippo Grandi, într-o declaraţie pentru Reuters.

"Este ruşinos. Ca european am simţit ruşine, ruşine că o navă a stat şi încă stă în Marea Mediterană şi timp de câteva zile nimeni nu a vrut să-i primească pe aceşti oameni", a afirmat responsabilul ONU.

"Este foarte clar că Europa trebuie să-şi reformeze sistemul în materie de azil în mod colectiv. Există o mare rezistenţă la aceasta, dar altă cale nu există", a opinat Filippo Grandi.

Italia şi Malta au refuzat să primească nava Aquarius (închiriată de ONG-ul francez SOS Mediterana) cu 629 de migranţi la bord, salvaţi în weekend în largul coastei libiene. După trei zile în care nava a fost în stand-by, Spania a acceptat luni ca migranţii să debarce pe teritoriul său.

Nava Aquarius a salvat sâmbătă 629 de migranţi, între care 123 de minori neînsoţiţi, 11 copii mici şi şapte femei însărcinate în largul coastelor Libiei.
 


Etichete ONUmigranti UEazil UE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live