Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRINTRE STELE (R) Marţi, 19 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Felicia Mocanu

13 Iunie 2018
Vizualizari: 322
Comentează add

Primele rezultate ale examenului de capacitate vor fi afişate pe 19 iunie, iar cele finale pe 23 iunie, după soluţionarea contestaţiilor.

Absolvenţii claselor a VIII-a susţin mâine examenul de Limba Maternă

felicia-mocanu

 

Absolvenţii claselor a VIII-a au susţinut miercuri, 13 iunie, proba la Matematică în cadrul Evaluării Naţionale, iar joi este programat examenul la Limba Maternă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale.

În unele judeţe, numărul absolvenţilor de gimnaziu care nu s-au înscris la examenul de capacitate a scăzut îngrijorător. În Botoşani, spre exemplu, aproape un sfert dintre copii nu au susţinut evaluarea naţională.

Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, atrage atenţia că, la nivel naţional, aproape o cincime dintre elevi părăsesc timpuriu şcoala, cei mai mulţi dintre aceştia aflându-se în mediul rural sau în oraşe mici.

Primele rezultate ale examenului de capacitate vor fi afişate pe 19 iunie, iar cele finale pe 23 iunie, după soluţionarea contestaţiilor.
 
Media generală obţinută în cadrul Evaluării Naţionale va avea o pondere de 80 la sută în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a de liceu.
 
 

Etichete eleviexamencapacitateexamenevaluare naţionalălimba maternă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live