Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DINCOLO DE ZIDURI Marţi, 16 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

16 Mai 2018
Vizualizari: 410
Comentează add

Siguranţa şi valorile comune ale Europei sunt două din temele de interes ale mandatului României la preşedinţia Consiliului Uniunii.

Teme ale mandatului României la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene

carmen-gavrila

Victor Negrescu - ministrul delegat pentru Afaceri Europene.        Foto: negrescu.ro.

Siguranţa şi valorile comune ale Europei sunt două din temele de interes ale mandatului României la preşedinţia Consiliului Uniunii.

O primă versiune a acestor teme a fost prezentată astăzi de ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, la o reuniune a Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru coordonarea activităţilor parlamentare necesare pregătirii preşedinţiei române, din prima jumătate a anului viitor, şi a Comisiilor pentru afaceri europene din celor două Camere ale legislativului.

Alte două principale teme se referă la Europa convergenţei - creştere, coeziune, competitivitate, conectivitate - şi la Europa actor global.

Documentul este acum în plin proces de validare şi va fi prezentat luna viitoare în Parlament de premierul Viorica Dăncilă.

Ministrul delegat Victor Negrescu a afirmat că este nevoie de consens naţional şi politic asupra documentului final.

Victor Negrescu: Acest document este rezultatul unei serii de consultări publice realizate pe parcursul unui an, prin care am căutat să implicăm atât reprezentanţii Parlamentului României, cât şi, evident, toate guvernele, dar şi reprezentanţii Administraţiei Prezidenţiale şi reprezentanţii societăţii civile.

Avem nevoie într-adevăr de un consens, consens naţional, un consens politic, nevoia ca împreună să reuşim să vorbim cu aceeaşi voce şi, ideal, pe aceeaşi voce în ceea ce înseamnă reprezentarea intereselor noastre în perspectiva a preşedintiei.

O preşedinţie joacă rolul de mediator, imparţial. Evident, este important pentru noi să dezvoltăm această capacitate de a asculta, de a interacţiona.

 


Etichete mandatul României la preşedinţia Consiliului Uniunii Europeneministrul delegat pentru Afaceri EuropeneVictor Negrescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live