Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BUNA DIMINEATA, ROMANIA! Joi, 18 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

13 Martie 2018
Vizualizari: 681
Comentează add

Întâlnirea ministrului apărării naționale cu asistentul secretarului american al apărării pe probleme de securitate internațională.

Întâlnire Mihai Fifor cu Robert Karem

radu-dobritoiu

Foto: MApN.

Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, a avut ast[yi o întrevedere cu asistentul secretarului american al apărării pe probleme de securitate internaţională, Robert Karem, prezent la Bucureşti cu prilejul Reuniunii miniştrilor apărării în format B9.

Cu ocazia întâlnirii a fost evidenţiat nivelul excelent al cooperării bilaterale, în cadrul conferit de Parteneriatul Strategic româno-american, ambele părţi reiterând cu această ocazie necesitatea consolidării şi dezvoltării acestuia, în condiţiile unui mediu de securitate cu valenţe sporite de impredictibilitate.

În cadrul discuţiilor, au fost abordate, în mod particular, aspecte privind evoluţiile de securitate din regiunea extinsă a Mării Negre, ca fundament al menţinerii ritmului susţinut al eforturilor de adaptare a posturii NATO de descurajare şi apărare pe întreg flancul estic al Alianţei Nord-Atlantice, în complementaritate cu o abordare cuprinzătoare şi continuarea contribuţiilor la asigurarea securităţii globale, în special din perspectiva sprijinului pentru lupta împotriva terorismului. În acest context, părţile au apreciat că actualul cadru al cooperării bilaterale oferă oportunităţi sporite pentru implementarea tuturor acestor obiective.

Totodată, ministrul Fifor a reiterat angajamentele asumate de către autorităţile de la Bucureşti pe linia alocării resurselor necesare pentru apărare, precum şi pentru continuarea programelor de achiziţii de echipament, atât cele aflate în derulare, cât şi cele de perspectivă, România continuând să fie un Aliat credibil în regiune.

În context, a fost evidenţiată utilitatea valorificării formatelor regionale de tip B9, care oferă oportunităţi sporite atât pentru consultările bilaterale, cât şi pentru armonizarea poziţiilor naţionale în format multilateral, contribuind la procesul Aliat de cristalizare a deciziilor politice în perspectiva Summit-ului NATO din luna iulie 2018.


Etichete Initiativa B9Reuniune NATO Bucuresti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live