Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV ROMANIA - continuare Marţi, 19 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

13 Februarie 2018
Vizualizari: 913
Comentează add

Camera superioară a Parlamentului Olandei a votat o lege ce permite înregistrarea tuturor adulţilor ca donatori de organe.

Olanda: Lege ce permite înregistrarea adulţilor ca donatori de organe

radu-dobritoiu

Camera superioară a Parlamentului Olandei a votat astăzi în favoarea unei legi controversate, în virtutea căreia fiecare cetăţean olandez adult este inclus automat în registrul naţional al donatorilor de organe, cu excepţia cazurilor în care locuitorii acestei ţări precizează în mod expres faptul că nu doresc să figureze în acel registru.

Legea a trecut la limită în Senatul olandez, cu 38 de voturi „pentru” şi 36 „împotrivă”.

Iniţiativa legislativă fusese deja aprobată de Camera Reprezentanţilor - camera inferioară a Parlamentului Olandei - cu 75 de voturi „pentru” şi 74 de voturi „contra”, în septembrie 2016, transmite DPA preluată de Agerpres.

În prezent, registrul naţional al donatorilor de organe din Olanda are la bază un sistem bazat pe acord prealabil („opt-in system”). Persoanele care doresc să îşi doneze organele după moarte trebuie să se înscrie ele însele în registrul naţional al donatorilor.

Însă penuria de organe reprezintă de mulţi ani o problemă cronică în Olanda, iar criticii guvernanţilor recomandă un aşa-zis sistem bazat pe refuz explicit („opt-out system), în virtutea căruia oamenii sunt în mod automat consideraţi donatori de organe dacă nu îşi exprimă refuzul explicit faţă de această opţiune.


Etichete Donare organeprogram donare organeOlanda donare organe

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live