Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Joi, 18 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

13 Februarie 2018
Vizualizari: 567
Comentează add

Se va propune comasarea într-un formular a cinci declaraţii pe care persoanele fizice trebuie să le depună la fisc.

Ministerul de finanțe propune declarația ”5 în 1”

alina-stanuta

Eugen Teodorovici 

Ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat că, în şedinţa de joi a Guvernului, va propune comasarea într-un singur formular a cinci declaraţii pe care persoanele fizice trebuie să le depună la fisc.

Noul document ar urma să includă şi Declaraţia 600, care trebuie completată de cei care obţin venituri din activităţi independente. Şi, tot în şedinţa de joi, a mai anunţat Eugen Teodorovici, ar urma să fie găsită o soluţie pentru ca anumite indemnizaţii acordate viitoarelor mame să nu scadă.

Ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că în şedinţa guvernului de joi va prezenta un nou document prin care se comasează cinci formulare pe care persoanele fizice le depun la ANAF, inclusiv formularul 600, noua variantă aducând şi o nouă modalitate de calcul al bazei de impozitare.

Eugen Teodorovici: Va fi o comasare de formulare pentru persoanele fizice. Sunt cinci formulare de acest tip. O să încercăm o comasare. De asemenea, cei care au depus nu o să mai depună aceste formulare. În cazul în care sumele pe care dânşii le-au pus în formularul iniţial, să spunem, sunt mai mari decât ceea ce voi estima pe anul în curs, adică mergem pe o estimare, şi nu pe ceea ce s-a realizat în anul 2017. Nu îşi va pierde nimeni aceste carnete de asigurat, pentru că suntem în termenul legal de la ultima plată şi până în prezent. Am spus că vom veni cu o ordonanţă de urgenţă exact înainte de cele 90 de zile, astfel încât nimeni să nu îşi piardă aceste carnete de asigurat medical.

Pe de altă parte, Eugen Teodorovici a explicat că tot în şedinţa de guvern de joi se va veni cu o propunere de modificare a legii, astfel încât indemnizaţiile mamelor pentru creşterea copilului să nu scadă.

Eugen Teodorovici: La Ministerul de Finanţe, la Ministerul Muncii, Educaţie, Casa de Pensii, Casa de Sănătate se discută astfel încât probabil că joi, în şedinţa de guvern, o să vină probabil din nou cu o propunere de modificare, astfel încât şi această situaţie să fie acoperită. Am mers pe acest principiu, ca nimeni să nu piardă şi nimeni să nu aibă de suferit în urma modificărilor legislative.


Etichete formulardeclaraţii la fisc

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live