Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA ŞI RADIO - continuare Duminică, 16 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ala Boţan, Radio Chişinău

12 Ianuarie 2018
Vizualizari: 411
Comentează add

Chişinăul salută desemnarea fostului ministru de Externe italian şi fost vicepreşedinte al CE, Franco Frattini, în calitate de Reprezentant Special pentru Transnistria.

Nou reprezentant al OSCE pentru reglementarea conflictului din Transnistria

ala-botan-radio-chisinau

Fostul vicepreşedinte al Comisiei Europene, Franco Frattini.         Foto: commons.wikimedia.org.

Chişinăul salută desemnarea fostului ministru de externe italian, Franco Frattini, în calitate de Reprezentant Special pentru Transnistria. Ex-vicepreşedinte al Comisiei Europene, Franco Frattini este cunoscut şi pentru sprijinul acordat Republicii Moldova în privinţa apropierii de Uniunea Europeană.

El a declarat, într-un interviu pentru Ria Novosti, că a dezvoltat relaţii bune şi cu autorităţile ruse care, în opinia sa, trebuie să joace un rol important în rezolvarea conflictului transnistrean.

Noul Reprezentant Special al OSCE pentru procesul de reglementare al conflictului transnistrean, Franco Frattini, este cunoscut la Chişinău inclusiv datorită susţinerii acordate Republicii Moldova pe durata mandatului său de vicepreşedinte al Comisiei Europene, între anii 2004 şi 2008.

Într-un interviu pentru agenţia rusă Ria Novosti, el a declarat că are încredere în contribuţia Moscovei la reglementarea conflictului transnistrean, fără de care realizarea Acordului de Reconciliere nu ar fi posibile. Frattini a precizat, în acelaşi timp, că în calitate de comisar european, a făcut multe pentru apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană, în special cu privire la aspectele legate de vize.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chişinău a salutat numirea fostului şef al Diplomaţiei Italiene în calitate de Reprezentant Special al OSCE pentru Transnistria. Ministerul precizează într-un comunicat de presă că la reuniunea specială a Consiliului Permanent al OSCE, Chişinăul a reiterat necesitatea promovării procesului de negocieri în formatul 5+2 privind soluţionarea conflictului transnistrean.

O reuniune a subcomitetului privind conflictele din statele membre ale Adunării Parlamentare a Consiliului Europei va avea loc marţi, 16 ianuarie la Paris. În cadrul acesteia este programată o întâlnire a noului vicepremier pentru reintegrare, Cristina Lesnic, şi a reprezentanţilor Administraţiei separatiste de la Tiraspol.


Etichete OSCETiraspoltransnistreanFranco FrattiniCristina Lesnic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live