Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Duminică, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

31 Decembrie 2017
Vizualizari: 1706
Comentează add

Mai multi localnici cer redeschiderea podurilor rutier şi feroviar de peste Prut şi înfiinţarea unui punct de trecere a frontierei la Fălciu, judeţul Vaslui.

Podul care ar micşora distanţa Chişinău-Bucureşti "cu 100 de kilometri"

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Un drapel tricolor cu o lungime de 100 metri va fi desfăşurat duminica peste podul feroviar Peste Prut, de la Fălciu, judeţul Vaslui.

Evenimentul începe la ora 14:00, pe partea dreaptă a Prutului, urmând ca la jumătatea podului, tricolorul să fie derulat de localnicii din stânga râului, din Republica Moldova.

Locuitorii din Fălciu speră că, în acest fel, vor putea să atragă atenţia autorităţilor de la Bucureşti şi Chişinău şi să obţină redeschiderea podurilor rutier şi feroviar de peste Prut şi înfiinţarea unui punct de trecere a frontierei.

Primarul comunei Fălciu, Neculai Moraru: Rugăminte ca un semnal de alarmă pentru repunerea în funcţiune a acestui pod şi chiar să îl facă rutier, pentru a se putea trece dintr-o parte în cealaltă. Sunt foarte multe rude peste Prut şi se duc pe la Cahul şi pe la Albiţa. Va micşora distanţa dintre Chişinău şi Bucureşti cu 100 de kilometri.

Organizatorul evenimentului este Platforma Unionistă Acţiunea 2012, iar cei 100 de metri ai tricolorului, care ar trebui să acopere distanţa dintre România şi Republica Moldova, simbolizează cei 100 de ani de la Marea Unire din 2018.

Fălciu a fost ales pentru că, în primăvara anului 1990, a fost unul din punctele în care s-au organizat primele poduri de flori între România şi Republica Moldova


Etichete judeţul Vasluifalciupod peste prutpod de flori

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live