Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALA Miercuri, 21 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

7 Decembrie 2017
Vizualizari: 770
Comentează add

Hamas şi Jihadul Islamic au chemat la o nouă Intifada sub sloganul, cităm "America, duşmanul musulmanilor"

Ciocniri după declaraţia lui Trump că Ierusalimul e capitala Israelului

-

 Ierusalim foto: arhivă

În Cisiordania şi Ierusalimul de Est au avut loc ciocniri cu forţele de ordine. Câteva mii de palestinieni au demonstrat împotriva declaraţiei preşedintelui american Donald Trump.

Hamas şi Jihadul Islamic au chemat la o nouă Intifada sub sloganul, cităm "America, duşmanul musulmanilor". Corespondentul RRA, Dragoş Ciocîrlan relatează de la Ierusalim că mii de palestinieni au protestat astăzi împotriva proclamaţiei care a fost semnată ieri de preşedintele american Donald Trump, prin care se confirmă că Ierusalimul este capitala Statului Israel.

Facţiunile palestiniene au chemat la grevă pentru mobilizare, la demonstraţii în Cisiordania, Fâşia Gaza şi în cartierele arabe din Ierusalim. Câteva sute de palestinieni au manifestat la Poarta Damascului cu drapele palestiniene, scandând că îşi vor da viaţa pentru moscheea Al-Aqsa.

Unii foarte tineri s-au confruntat cu forţele de ordine. În Cisiordania, câteva mii de palestinieni au manifestat la Ramallah, Bethlehem, Jenin şi Hebron. La atacuri cu pietre poliţiştii au răspuns făcând uz de gaze lacrimogene.

În Fâşia Gaza, manifestanţii s-au adunat în două sectoare ale gardului de securitate, la frontiera cu Israelul şi au aruncat cu pietre în direcţia soldaţilor.

Liderul politic al organizaţiei Hamas, Ismail Haniyeh, îndeamnă la Intifada împotriva Israelului. Haniyeh a cerut facţiunilor palestiniene să se unească pentru ceea ce el a numit 'binele Ierusalimului'.


Etichete Ierusalimciocnirideclaraţie Donald TrumpIntifadaHamasJihadul islamic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live