Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Vineri, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Noiembrie 2017
Vizualizari: 819
Comentează add

La nivel naţional există 11.000 de medici de familie şi aproximativ 9.500 de cabinete de medicină de familie.

Premierul zice că va căuta soluţiile la problemele medicilor de familie

radiojurnal

 Protest al medicilor în Piața Victoriei din capitală 15.11.2017.           Foto: Adriana Turea.

Premierul Mihai Tudose le-a promis medicilor de familie care au protestat miercuri, 15 noiembrie, la Bucureşti, că va încerca să le rezolve nemulţumirile legate de birocraţia excesivă din sistemul sanitar, dar şi de subfinanţarea acestuia.

Premierul a avut o întâlnire cu o delegaţie a medicilor de familie, la care au participat vicepremierul Marcel Ciolacu şi ministrul sănătăţii, Florian Bodog. Şeful guvernului a remarcat că sistemul este în continuare greoi, iar medicii de familie au fost nevoiţi să se transforme în contabili.

După discuţiile de la guvern, preşedinta Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei, Rodica Tănăsescu, a anunţat că zilele acestea medicii vor primi o schiţă a contractului cadru pe 2018, care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale în sistemul public.

"Domnul prim-ministru a spus că se consultă cu colegii lui şi până luni ne va aduce o soluţie pentru problemele legate de finanţarea cabinetului, pentru că şi asistentele noastre şi medicii de familie şi personalul nostru trebuie să fie respectat similar colegilor lor din sistemul bugetar sau va fi o soluţie mixtă legată de taxare şi de creşterea finanţării. Să vedem la ce concluzie se va ajunge şi luni vom transmite ce ne-a spus primul ministru şi, în funcţie de acest lucru, vom continua protestele noastre sau nu", a declarat Rodica Tănăsescu.

La nivel naţional există 11.000 de medici de familie şi aproximativ 9.500 de cabinete de medicină de familie.


Etichete Mihai TudoseMarcel CiolacuFlorian BodogRodica Tănăsescumedici familieprotest

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live