Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU... MUZICA VOASTRA continuare Sâmbătă, 20 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, Ierusalim

14 Noiembrie 2017
Vizualizari: 499
Comentează add

Ministerul de Interne de la Ierusalim refuză intrarea în ţară a unei delegaţii europene din cauza sprijinului acordat campaniei de boicotare a Israelului.

Israel: Ministerul de Interne refuză intrarea unei delegaţii europene

dragos-ciocarlan-ierusalim

Aeroportul Internaţional Ben Gurion. Foto: captură youtube.com.

Ministerul de Interne de la Ierusalim refuză intrarea în ţară a unei delegaţii europene din cauza sprijinului acordat campaniei de boicotare a Israelului şi unui terorist palestinian condamnat.

Ministrul Arie Deri a declarat că nu este prima oară când este oprită intrarea activiştilor, dar de această dată este o delegaţie de înalţi oficiali europeni care acţionează împotriva Israelului şi după examinarea activităţii lor din trecut şi a circumstanţelor vizitei s-a decis că nu au ce cauta în Israel.

Anunţul a fost făcut din timp, pentru a le permite membrilor delegaţiei europene să nu se deplaseze inutil la aeroport. 

Ministrul de interne, Arie Deri, a anunţat că va pune în aplicare recomandarea ministrului afacerilor strategice şi securităţii publice, Gilad Erdan, refuzând intrarea pe teritoriul statului Israel a unei delegaţii europarlamentare care intenţionează să vină în Israel şi în teritoriile Autorităţii Palestiniene, promovând campania de boicot BDS.

Delegaţia a solicitat să-l viziteze pe teroristul palestinian Marwan Barghouti, condamnat la închisoare pe viaţă de mai multe ori. Delegaţia, formată din 20 de membri, inclusiv parlamentari francezi şi primari, urma să ajungă în Israel în 19 noiembrie.

Ei au anunţat că scopul vizitei oficiale este de a se întâlni cu Marwan Barghouti la închisoarea Hadarim, într-un spectacol de susţinere a deţinuţilor condamnaţi pentru delicte de securitate.

După examinarea materialelor referitoare la delegaţie, Ministerul de Interne a anunţat oficial că li se refuză intrarea în ţară la sosirea lor la aeroport.


Etichete israeldelegatie europeanaministerul de interneboicotarepalestinieni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live