Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINAL - continuare Marţi, 21 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

12 Octombrie 2017
Vizualizari: 410
Comentează add

Viceministrul rus de externe consideră că textul ce vorbeşte de "anexarea ilegală a peninsulei Crimeea şi de situaţia din estul Ucrainei" e absolut inacceptabil

Grigori Karazin: Rezoluţia Adunării Parlamentare NATO e culmea provocării

alexandru-beleavski-moscova

Palatul Kremlin, sediul președinţiei Federaţiei Ruse foto: arhivă

Viceministrul rus de externe Grigori Karasin a criticat dur rezoluţia privind stabilitatea şi securitatea în zona Mării Negre adoptată recent la Bucureşti de către Adunarea Parlamentară a NATO, afirmând că aceasta foloseşte un "limbaj absolut inacceptabil".

În rezoluţia adoptată de delegaţii la Adunarea Parlamentară NATO, se afirmă că stabilitatea şi securitatea din regiune au fost afectate grav de "anexarea ilegală a peninsulei Crimeea, urmată de militarizarea ei puternică şi de situaţia din estul Ucrainei".

Corespondentul RRA la Moscova, Alexandru Beleavski relatează că viceministrul rus de externe Grigori Karasin a calificat rezoluţia Adunării Parlamentare NATO privind securitatea şi stabilitatea în zona Mării Negre, adoptată luni la Bucureşti, o culme a provocării, iar limbajul acesteia, absolut inacceptabil.

La rândul său, Ministerul rus de Externe a declarat că adâncirea cooperării între NATO şi Georgia ameninţă securitatea în regiune. Acestei declaraţii i-au urmat noi runde de consultări la Geneva privind conflictele din Abhazia şi Osetia de Sud.

Rezoluţia Adunării Parlamentare NATO menţionează necesitatea continuării dialogului strategic cu Georgia şi numeşte cele două entităţi separatiste recunoscute de Rusia teritorii ocupate.

Tot astăzi, Ministerul rus al Apărării a acuzat SUA de încălcarea Actului fondator NATO - Rusia din 1997, prin desfăşurarea de facto a unei divizii de tancuri în Polonia.


Etichete Rusiaministerul de externeNATOAdunarea Parlamentarărezoluţia privind securitatea în zona Mării Negre

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live