Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BUNA DIMINEATA, ROMANIA! - continuare Luni, 25 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, Washington

14 Septembrie 2017
Vizualizari: 626
Comentează add

Agenţiilor federale le-a fost interzisă folosirea programului de protecţie antivirus Kaspersky considerat o ameninţare de securitate pentru SUA

Guvernul american acuză Kaspersky Lab că are legături cu spionajul rusesc

doina-saiciuc-washington

Guvernul american le-a interzis agenţiilor federale să folosească programul de protecţie antivirus dezvoltat de Kaspersky Lab, o companie rusească pe care o suspectează că ar avea legături cu spionajul sponsorizat de Moscova.

Corespondentul RRA la Washington Doina Saiciuc, relatează că secretarul în exerciţiu pentru Securitatea Naţională, Elaine Duke, a emis o directivă care acordă 30 de zile agenţiilor federale să identifice dacă folosesc software-ul Kaspersky şi 90 de zile pentru înlocuirea lui.

Doamna Duke crede că relaţia companiei cu Guvernul rus ridică o ameninţare de securitate pentru Guvernul Statelor Unite. Departamentul Securităţii Naţionale arată, într-o declaraţie că "este îngijorat de legăturile dintre anumiţi oficiali de la Kaspersky şi comunitatea  intelligence din Rusia ca şi alte agenii guvernamentale ruseşti".

Departamentul Securităţii Naţionale citează prevederi ale legislaţiei ruseşti care permite agenţiilor de intelligence să ceară sau să forţeze asistenţă din partea Kaspersky şi să intercepteze comunicaţii care tranzitează reţelele ruseşti.

Riscul ca guvernul rus să profite de accesul furnizat de produsele Kaspersky pentru a compromite informaţiile federale şi sistemele de informaţie americane implică direct Securitatea Naţională a Statelor Unite, se spune în aceeaşi declaraţie.


Etichete Kasperskyspionajul Moscoveiguvenul SUAinterzicerea programului antivirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live