Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Luni, 16 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

13 Septembrie 2017
Vizualizari: 527
Comentează add

Potrivit autorităților locale, persoanele evacuate aseară din cele cinci blocuri de locuinţe aflate în apropierea fabricii din Orăştie s-au întors la casele lor.

Incendiul de la Orăştie: Pericolul iminent a trecut

ilie-pintea

Potrivit autorităților locale, persoanele evacuate aseară din cele cinci blocuri de locuinţe aflate în apropierea fabricii din Orăştie, afectată de incendiul de ieri, s-au întors astăzi la casele lor, după ce pericolul iminent a trecut.

În prezent, la locul incendiului mai sunt câteva focare ce fumegă, iar în oraş se simte un miros slab de ulei ars. Primăria a informat că unitățile de învățământ funcționează normal, iar rezultatele probelor de aer prelevate de către inspectorii Agenţiei de Protecţia Mediului nu sunt de natură să îngrijoreze populaţia.

Pe de altă parte, autorităţile locale monitorizează foarte strict staţia de epurare a oraşului, situată la câteva sute de metri de locul incendiului. Instalația a rămas fără energie electrică şi până în prezent  funcţion cu ajutorul unor generatoare de curent. Se urmăreşte ca staţia să preia cât mai puţine ape uzate de pe platforma fabricii de uleiuri esenţiale, deoarece acestea ar putea distruge treapta de epurare biologică.

Primarul municipiului Orăştie a precizat că societatea la care s-a produs incendiul producea uleiuri esenţiale pentru industria farmaceutică şi cosmetică, fiind apreciată ca o firmă importantă de pe raza localităţii. Patronatul companiei este românesc, iar numărul angajaţilor depăşea 120 de persoane.

În cursul nopţii trecute, efective sporite ale pompierilor militari din județul Hunedoara și echipaje sosite în sprijin din județele Alba, Gorj, Sibiu și Timiș, însumând peste 50 de pompieri, au acționat pentru limitarea incendiului izbucnit din cauze încă necunoscute la fabrica din Orăștie.

O comisie de cercetare a cauzelor incendiului se va deplasa azi la locul evenimentului și va strânge probe pentru determinarea condițiilor care au generat această ardere. Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara a amplasat în zona incendiului de la Orăştie un echipament fix în vederea monitorizării calității aerului, operațiune care se va realiza din oră în oră și va continua timp de o săptămână și după lichidarea incendiului.


Etichete incendiuorastie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live