Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Miercuri, 18 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

13 Septembrie 2017
Vizualizari: 713
Comentează add

Deşi Guvernul Republicii Moldova l-a desemnat pe Eugen Sturza pentru funcţia de ministru al apărării, preşedintele Igor Dodon propune un alt candidat.

Preşedintele R. Moldova Igor Dodon propune propriul ministru al apărării

radu-dobritoiu

Preşedintele Repblicii Moldova, Igor Dodon, l-a propus pe generalul Victor Gaiciuc în funcţia de ministru al apărării. Anunţul a fost făcut astăzi de Igor Dodon în cadrul unui briefing, informează RIA NOVOSTI citată de RADOR. Preşedintele Dodon a specificat că a expediat premierului o scrisoare în care îl anunţă că nu va susţine candidatura lui Eugen Sturza în funcţia de ministru al apărării.

"Nu voi accepta în această funcţie o persoană care nu este profesionistă şi asupra căreia planează suspiciuni de încălcare a legislaţiei privind salarizarea din surse externe. Numirea lui Sturza ar însemna un pas spre distrugerea Ministerului Apărării. Reconfirm că nu voi susţine această candidatură chiar dacă va fi înaintată în mod repetat", a mai spus Dodon.

Ştiea este difuzată şi de tv8.md, portalul online precizînd la rândul său că Igor Dodon a anunțat că a expediat o scrisoare Guvernului, în care refuză candidatura lui Eugen Sturza la funcția de ministru al Apărării. Totodată, șeful statului a menționat că a semnat o scrisoare în care recomandă Guvernului să-l numească pe Victor Gaiciu, un general care a îndeplinit funcția de ministru al apărării al Republicii Moldova (19 aprilie 2001 - 15 octombrie 2004).

În urmă cu câteva zile, preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care deţine şi funcţia de comandant suprem al forţelor armate, a semnat un decret prin care le interzice militarilor moldoveni participarea la orice activităţi peste hotare, fără acordul său prealabil.

Totodată, Igor Dodon i-a cerut premierului Pavel Filip să-l demită pe ministrul adjunct al apărării, Gheorghe Galbura, şi a dispus o anchetă pentru a identifica persoanele vinovate de încălcarea ordinului său prin care a interzis participarea militarilor moldoveni la exerciţiile militare în Ucraina.

 


Etichete Victor Dodon refuza ministrul propus de guvernMinistrul Apararii r. Moldova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live