Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Luni, 16 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

12 Septembrie 2017
Vizualizari: 514
Comentează add

Cancelarul german, Angela Merkel, a respins interzicerea totală a exporturilor de arme către Turcia, partenerul Germaniei din cadrul NATO.

Cancelarul Merkel nu doreşte interzicerea exportului de arme către Turcia

radu-dobritoiu

Cancelarul german, Angela Merkel, a respins interzicerea totală a exporturilor de arme către Turcia, partenerul Germaniei din cadrul NATO. Merkel a afirmat că astfel de vânzări au fost deja restricționate într-o anumită măsură, însă Ankara rămâne un aliat cheie în lupta împotriva grupării extremiste Stat Islamic.

Declarațiile lui Merkel survin la o zi după ce ministrul de externe german, Sigmar Gabriel, a spus că Berlinul a pus în aşteptare cea mai mare parte a exporturilor de arme către Turcia din cauza deteriorării situaţiei drepturilor omului în această ţară şi a relaţiilor diplomatice tot mai tensionate. Angela Merkel a declarat pentru postul german NDR, citat de RADOR, că Germania va decide în privinţa cererilor de vânzare de arme venite din partea Turciei de la caz la caz. Totodată, cancelarul german a spus că nu vede niciun motiv pentru impunerea unei alerte de călătorie pentru germanii care merg în Turcia, însă a precizat că Berlinul îşi menţine opţiunile deschise.

Decizia cancelarului german survine pe fondul unei deterorări a relaţiilor cu Turcia, după ce Guvernul de la Ankara a refuzat accesul militarilor germani la baza americană de la Incirlik. În luna mai a acestui an, Angela Merkel a luat în considerare retragerea tuturor militarilor germani de pe teritoriul Turciei. Pe de altă parte, Germania are pe teritoriul său o comunitate numeroasă de etnici turci, mulţi dintre aceştia deja cu cetăţenie germană.

Publicația turca online hurriyetdailynews.com menţionează decizia de astăzi a cancelarului german şi aminteşte că Angela Merkel a subliniat că Turcia rămâne un aliat cheie în lupta împotriva ISIS.


Etichete Relatii Germania cu TurciaExport de arme Germane catre TurciaGermania si Turcia importiva ISISGermania Turcia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live