Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BUNA DIMINEATA, ROMANIA! Joi, 24 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Iulie 2017
Vizualizari: 521
Comentează add

Aproape 350 de pacienţi au beneficiat, în cursul anului trecut, de transplant de organe de la donatori în moarte cerebrală.

"Informare mai susţinută a populaţiei" privind transplanturile de organe

radiojurnal

Foto: Arhivă

Aproape 350 de pacienţi au beneficiat, în cursul anului trecut, de transplant de organe de la donatori în moarte cerebrală.

Nevoile pacienţilor sunt însă mult mai numeroase, spune preşedintele Asociaţiei Transplantanţilor din România, Gheorghe Tache, care a anunţat că organizaţia pe care o conduce a făcut demersuri către Ministerul Sănătăţii pentru diversificarea activităţii de transplant, creşterea numărului de centre, dar şi a numărului de medici specialişti.

Gheorghe Tache spune că este nevoie şi de o informare mai susţinută a populaţiei cu privire la ce presupune transplantul de organe.

Gheorghe Tache: Noi de fiecare dată, şi în campaniile pe care le facem şi noi, asociaţia, încercăm să informăm pe oameni, deplasându-ne în diferite oraşe cu o echipă de 20 de voluntari, să le spunem despre caracterul legal şi benefic al actului donării. Oricând o persoană dragă, un membru de familie, o cunoştinţă s-ar putea să aibă nevoie de transplant şi atunci fiind creat cadrul organizatoric şi fiind această informare corectă, şansa la o nouă viaţă este benefică pentru toţi.

Ministrul sănătăţii a anunţat că România va prelungi acordul cu Eurotransplant, organizaţia internaţională care coordonează transplantul de organe în mai multe ţări europene. Actualul document expiră la sfârşitul lunii, iar intenţia este ca următorul contract să fie semnat pentru o perioadă mai îndelungată, a spus Florian Bodog.


Etichete transplant de organedonatori în moarte cerebrală

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live