Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BUNA DIMINEATA, ROMANIA! Joi, 24 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Anton Cazacu, Paris

17 Iulie 2017
Vizualizari: 706
Comentează add

În Uniunea Europeană, în jumătate dintre ţările membre nu există scheme obligatorii de vaccinare. În restul există, însă, cel puţin un vaccin obligatoriu.

În jumătate dintre ţările UE nu există scheme obligatorii de vaccinare

anton-cazacu-paris

Premierul francez, Edouard Philippe. Foto: gouvernement.fr.

În Uniunea Europeană, în jumătate dintre ţările membre nu există scheme obligatorii de vaccinare. În restul există, însă, cel puţin un vaccin obligatoriu.

În Franţa, la ora actuală, trei tipuri de vaccin sunt obligatorii pentru copii: cele pentru difterie, tetanos şi poliomielită.

În urmă cu zece zile, primul ministru francez Edouard Philippe a anunţat că numărul vaccinurilor obligatorii pentru copiii mici va trece de la 3 la 11, începând de anul viitor.

Ministrul sănătăţii, doamna Agnes Buzyn, i-a criticat, de altfel, pe părinţii, din ce în ce mai numeroşi în Franţa, care se opun vaccinării copiilor lor.

Ea a spus că numai prin vaccinare se pot evita epidemiile de rujeolă sau meningitele, din cauza cărora mor copii în fiecare an.

Ministrul a mai spus că trebuie avut încredere în vaccinuri, efectele secundare ale acestora fiind extrem de rare. Nu toată lumea este însă de aceeaşi părere.

O avocată, care a înaintat deja o acţiune pe lângă Consiliul de stat pentru ca acesta să impună pe piaţă un produs conţinând doar cele trei vaccinuri obligatorii, a declarat, pe de altă parte, că 1500 de persoane au mandat-o ca să ceară retragerea adjuvanţilor pe bază de aluminium, prezenţi în în vaccinuri şi puşi în cauză pentru efectele lor secundare.


Etichete vaccinfrantavaccin pentru viataAgnes BuzynEdouard Philippe

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live